sunnuntai 28. elokuuta 2016

saaristorakkautta




Olen rakastunut. Mereen, tuuleen, luotoihin, karuun maisemaan- ihan koko saaristoon! Tunnustan - en ole oikein koskaan tajunnut veneilyä. Miksi ihmiset ahtautuvat pieneen ( tai sitten vähän isompaan) veneeseen, keikkuvat aallokossa ja rantautuvat jonnekkin? Nyt tajuan! Tajuan myös sen miten äärettömän upea ja kaunis saaristo meillä on ja miten uskomattoman määrän energiaa voi saada pelkästään katsomalla merta ja karua maisemaa.

Minun rakkaustarinani alkoi Örön linnakesaaresta. Lähdimme Kasnäsin rannasta kohti Örön saarta kauniilla, vanhalla Inga kaljaasilla ja oikeasti- pelotti. Kova tuuli ja vanha alus eivät vaan tuntuneet hyvältä yhdistelmältä, mutta totuus oli aivan toista. Paatti kulki kovassa tuulessa tasaisesti ja vaahtopäiden pärskeet vaan roiskahtelivat sillointällöin kannelle. Kovan tuulen takia purjeita ei avattu ja reitti valittiin niin, että pääsimme kulkemaan saarien suojassa. Matka saareen kesti puolitoista tuntia ja laivalla tarjoiltiin maukas lohikeitto. ja miten kaunis itse laiva olikaan! Muut matkustajat eivät kai ymmärtäneet, kun kuvasin puolitoista tuntia laivan köysiä, mastoa ja yksityiskohtia - muut kuvasivat maisemaa :) 

Inga saapui Örön satamaan. Kaunis linnakesaari oli valjastettu turistien käyttöön ja toki sen myös hyvin huomasi, hyvässä ja pahassa. vaikka kesän ruuhkaisin turistiaika oli jo ohi, ihmisiä oli paljon. Kaikkialla oli kuitenkin rauhallista ja siistiä. Vuokrasimme lapsille polkupyörän ( niin, vain yksi oli saatavilla) ja lähdimme kiertämään saarta. Muutaman kilometrin kävelyllä oli paljon mielenkiintoista nähtävää. Saimme opastuksen saaren historiasta ja kävimme tutustumassa järeisiin tykkeihin. Saaren eteläkärjessä ihastelimme ulappaa ja Bengtsärin majakkasaarta, jonka maamerkki näkyi kaukana horisontissa. 

Kotona en malttanut heittää edes kenkiä jalasta, kun oli päästävä purkamaan valokuvat kamerasta koneelle. Ihania maisemia, laivan köysiä, veden haalistamaa puuta, vanhan laivan tarunomaista tunnelmaa. 

Saaristo sai minun sydämeni. Ensi kerralla ehkä Bengtskär, filtti, eväät ja kamera.
  






















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti